Selasa 25/01/2022 08:00
MENU

Jawatan Kosong MDHS (Oktober 2020)

Tarikh Muatnaik: 14/10/2020
Tarikh Kemaskini: 12/08/2021

Jawatan Kosong MDHS (Oktober 2020)

Permohonan adalah secara atas talian (online) sahaja. Pemohon dinasihatkan untuk membaca syarat-syarat permohonan secara atas talian (online) sepenuhnya. 

1. Iklan permohonan jawatan kosong (Sila klik di sini untuk melihat iklan jawatan kosong MDHS).

2. Syarat-syarat permohonan secara atas talian (Online):

2.1 Cara-cara memohon:

2.1.1 Sila klik pautan ini untuk mengisi maklumat pemohon secara online. https://www.mdhs.gov.my/ms/rakyat/permohonan-pekerjaan.

2.1.2 Sebarang permohonan melalui surat, e-mel, fax tidak akan dipertimbangkan. Maklumat bertanda * hendaklah diisi.

2.1.3 Sila isi Nama Jawatan dengan lengkap seperti yang tertera di ruangan iklan. ContohPegawai Penguatkuasa, Gred KP41.

2.1.4 Senarai dokumen yang perlu dimuat naik (upload):

      a) Gambar berukuran passport.

      b) Sijil kelahiran

      c) Kad Pengenalan

      d) * Salinan Sijil SPM yang telah disahkan.

      e) * Salinan Sijil Akademik berkaitan jawatan yang dipohon sahaja yang telah disahkan.

      f) Biodata Diri (Resume)

Semua dokumen yang bertanda (*) perlu disahkan oleh Pegawai Kerajaan atau Badan Berkanun / Penghulu / Ketua Kampung / Pengerusi JKK / Pengetua / Guru Besar/ Pesuruhjaya Sumpah atau mereka yang diperakui pengesahan oleh Jabatan Perkhidmatan Awam.

– Maklumat tambahan:
Dokumen 
yang perlu dimuat naik (upload) dalam Sistem Permohonan Jawatan Secara Online hendaklah:
        a) diimbas (scan) terlebih dahulu
        b) disimpan sebagai (.pdf atau .jpeg)
        c) dikumpulkan / dihimpunkan (zip) menggunakan zip file seperti zip, rar atau tar.

– Diruangan muat naik (Sistem Online):
   – Sila klik butang Choose File, pilih dan klik fail yang telah disimpan dalam bentuk zip, rar atau tar. Kemudian klik butang muat naik.

2.1.5 Sila selesaikan satu soalan matematik seperti yang telah disediakan di ruangan tersebut.

2.1.6 Sila klik butang submit. Pemohon akan menerima satu notifikasi “Permohonan anda berjaya dihantar. Hanya calon yang terpilih sahaja akan dihubungi.“.

 

3. Setiap jawatan yang dipohon perlu disertakan dengan dokumen yang dimuat naik seperti di perkara 1.4 sebelum atau pada 27 OKTOBER 2020.
 

4. Permohonan daripada pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan, Badan Berkanun dan Pihak Berkuasa Tempatan mestilah melalui Ketua Jabatan dan hendaklah disertakan bersama salinan Rekod Perkhidmatan dan Laporan Nilaian Prestasi Tahunan (LNPT) yang terkini (2019, 2018 dan 2017). Dokumen-dokumen ini hendaklah dihantar melalui pos. Sila tulis nama jawatan yang dipohon di sebelah kiri sampul surat dan dialamatkan kepada:

YANG DIPERTUA
MAJLIS DAERAH HULU SELANGOR
JALAN BUKIT KERAJAAN
44000 KUALA KUBU BHARU
SELANGOR
U.P: JABATAN KHIDMAT PENGURUSAN

 

5. Catatan Am

     a. Permohonan yang lewat dan tidak lengkap diisi akan DITOLAK. 
     b. Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil temuduga.
     c. Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 3 bulan dari tarikh tutup iklan  
         hendaklah menganggap permohonan tidak berjaya.       
     d. Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 3 bulan dari tarikh temuduga iklan
         hendaklah mengganggap permohonan tidak berjaya.

Slot suntikan tanpa janji temu di PPV Dewan Komuniti Serendah akan ditingkatkan kepada 600 sehari berbanding 300 ketika ini.

Sumber: Media Selangor (https://selangorkini.my/2021/08/slot-vaksin-tanpa-janji-temu-di-serendah-ditambah-300-lagi/)

HULU SELANGOR, 4 OGOS: Slot suntikan tanpa janji temu di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Dewan Komuniti Serendah akan ditingkatkan kepada 600 sehari berbanding 300 ketika ini.

Dato’ Menteri Besar berkata langkah itu bagi melancarkan proses suntikan sekali gus melengkapkan kadar vaksinasi di Hulu Selangor yang ketika ini mencatat 60 peratus bagi dos pertama.

Dato’ Seri Amirudin Shari menjelaskan rancangan menambah slot juga sudah dikemukakan Pejabat Kesihatan Daerah Hulu Selangor kepada Badan Bertindak Imunisasi Covid-19.

“Jumlah kehadiran di sini agak tinggi malah setiap hari kira-kira 1,500 dos diberi melibatkan individu yang menerima janji temu di aplikasi MySejahtera serta tanpa janji temu,” katanya.

Beliau yang ditemui selepas meninjau PPV terbabit di sini hari ini turut memuji proses pemberian vaksin yang teratur dan lancar di sebalik kesesakan lalu lintas yang dihadapi.

“Semalam ada khabar kesesakan jalan raya, jadi mungkin perlu ada inisiatif antaranya menyediakan tapak letak kenderaan di padang sekolah berdekatan supaya pengunjung tidak perlu menunggu terlalu lama,” katanya.

Dewan Komuniti Serendah antara 10 PPV terpilih di Lembah Klang untuk pemberian vaksin tanpa janji temu melalui program jangkauan ke kawasan pinggiran Lembah Klang berkuat kuasa 2 Ogos.

Semalam, Menteri Penyelaras Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) Khairy Jamaluddin berkata PPV Serendah menghadapi kekurangan bekalan susulan kehadiran penerima yang ramai.

Contact Us