Jumaat 28/01/2022 05:19
MENU

Kempen Kibar Jalur Gemilang Peringkat MDHS

Tarikh Kemaskini: 01/05/2021

Majlis Pelancaran Kempen Kibar Jalur Gemilang 2020 peringkat Majlis Daerah Hulu Selangor telah diadakan bersempena Sambutan Bulan Kemerdekaan ke-63 di Dewan Merdeka, Kuala Kubu Bharu pada 21 Ogos 2020.

Majlis dimulakan dengan ketibaan Yang Dipertua MDHS yang disambut dengan kawalan kuarter oleh anggota Penguatkuasa MDHS yang dianggotai oleh seramai 13 orang. Wakil pihak penguatkuasa turut membuat sesi penyerahan bendera kepada YDP MDHS sebagai simbolik pemasangan bendera di bangunan MDHS.

Bagi memeriahkan lagi sambutan bulan kemerdekaan, penyerahan bendera kepada setiap jabatan MDHS turut diadakan dengan diwakili oleh pengarah dan ketua jabatan untuk dipasang di setiap jabatan.

Selain itu, Tuan Yang Dipertua turut menyempurnakan pemasangan bendera di kenderaan-kenderaan MDHS sebelum berarak disekitar Bandar Warisan Kuala Kubu Bharu sebagai simbolik mengajak rakyat Hulu Selangor ini mengibarkan Jalur Gemilang di premis-premis perniagaan dan kediaman masing-masing bagi menyemarakkan lagi sambutan Bulan Kemerdekaan 2020.

Majlis turut dihadiri oleh Shaiful Rezza Hj. Piamin, Pengarah Jabatan Perbendaharaan,Mohd Norazif Ahmad Tamsis, Pengarah Jabatan Khidmat Pengurusan, barisan pengarah-pengarah dan ketua jabatan serta warga kerja MDHS.

Dr. Mohd Azhar Mohamed Ali, Yang Dipertua MDHS berkata, “Walau pun negara kita masih lagi dilanda wabak COVID-19, namun sambutan kemerdekaan perlu dilaksanakan walaupun disambut dalam keadaan sederhana. Hal ini bertujuan bagi menyemarakkan lagi semangat patriotisme dalam kalangan masyarakat dan sebagai tanda bersyukur di atas nikmat kemerdekaan yang dicapai sehingga ke hari ini.”

“Sebagai Pihak Berkuasa Tempatan di daerah ini, Majlis juga ingin menyeru dan menggalakkan orang ramai terutamanya penduduk Daerah Hulu Selangor ini mengibarkan jalur gemilang di bangunan pejabat dan kediaman masing-masing bermula 8 Ogos hingga 16 September. Orang ramai perlu diingatkan agar tidak menggunakan bendera yang lusuh dan memasang dalam keadaan terbalik sebagai tanda penghormatan terhadapat tanah air tercinta”, katanya lagi.

Contact Us