Khamis 27/01/2022 04:56
MENU

Kenyataan Media Pelancaran Tabung Endowmen Majlis Daerah Hulu Selangor

Tarikh Kemaskini: 01/05/2021

Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) menerima kunjungan Lawatan Kerja Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Yang Berhormat Puan Hajah Zuraida Kamaruddin ke Hulu Selangor bagi meninjau tapak dan lokasi cadangan projek pembangunan yang dikemukan penduduk dan MDHS di Daerah Hulu Selangor.

Di dalam pertemuan itu, MDHS telah membentangkan cadangan projek dan anggaran perbelanjaan bagi kos-kos pembinaan dan penyelenggaraan projek agar kerajaan persekutuan dapat memberikan peruntukan dalam membantu usaha MDHS memberikan infrastruktur dan kemudahan asas yang lengkap untuk kegunaan dan keperluan masyarakat Hulu Selangor.

Di dalam lawatan kerja tersebut, YB Menteri turut dibawa ke 5 lokasi cadangan permohonan projek iaitu :

i. Naiktaraf Dataran Jenjarum, Bukit Sentosa
ii. Membina Dewan Terbuka untuk Pusat Komuniti Persatuan Penduduk Jalan Anggerik 3, Bukit Sentosa
iii. Membina Jejantas untuk pejalan kaki di Persiaran Seroja, Bukit Sentosa
iv. Naiktaraf Infrastruktur Mini Stadium Kuala Kubu Bharu
v. Naiktaraf Street Art Kuala Kubu Bharu

Turut serta dalam lawatan, Tuan Dr. Mohd Azhar Mohamed Ali, Yang Dipertua MDHS, Yang Dimuliakan Raja Dato’ Muzaffar Raja Redzwa, Orang Besar Daerah Hulu Selangor, Puan Samilah Mahsuri, Timbalan Ketua Pengarah Perundingan dan Perundangan, Jabatan Kerajaan Tempatan dan Yang Berhormat Puan Haniza Mohamed Talha, ADUN Lembah Jaya.

Di dalam pertemuan tersebut, YB Menteri telah menerima beberapa cadangan projek dan bersetuju untuk memberikan peruntukan kepada MDHS bagi menjalankan kerja-kerja naiktaraf.

Yang Dipertua MDHS, Tuan Dr. Mohd. Azhar bin Mohamed Ali berkata, sebagai Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di daerah ini, MDHS amat berbesar hati dengan kehadiran YB Menteri dan diharapkan lawatan ini mencapai matlamatnya.

Ribuan terima kasih kepada YB Puan Hajah Zuraida Kamaruddin, Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan yang telah mengadakan lawatan kerja ke Daerah Hulu Selangor.

Contact Us