Selasa 25/01/2022 09:32
MENU

Kenyataan Media YDP Turut Serta Rai Sambutan Hari Wanita MDHS 2021

Tarikh Kemaskini: 02/05/2021

Kenyataan Media YDP Turut Serta Rai Sambutan Hari Wanita MDHS 2021.

Sambutan Hari Wanita pada tahun ini disambut secara serba sederhana berikutan negara kita masih lagi berdepan dengan ancaman Covid-19. Namun itu tetap tidak menjejaskan sambutan bagi menghargai peranan golongan wanita.

Di Majlis Daerah Hulu Selangor, ANULAE cawangan MDHS telah menganjurkan sambutan Hari Wanita sebagai tanda penghargaan kepada kakitangan wanita di MDHS. Majlis serba ringkas yang diadakan mengikut norma baru dan mematuhi SOP ini telah disempurnakan oleh Tuan Dr. Mohd Azhar bin Mohammed Ali, Yang Dipertua MDHS bersama – sama Tuan Awaluddin bin Zakaria , Setiausaha MDHS .Turut serta pengarah- pengarah jabatan MDHS dan warga kakitangan.

Dengan bertemakan “Wanita Bangkit Mendepani Cabaran“ sambutan ini diharap dapat memberi inspirasi kepada golongan wanita di MDHS yang selama ini menjadi tulang belakang dan penyumbang kepada kecemerlangan MDHS sehingga MDHS bukan sahaja dikenali diperingkat Negeri mahupun Negara tetapi juga diperingkat Antarabangsa. Selain itu sambutan ini juga dapat meningkatkan kesedaran masyarakat mengenai keupayaan wanita dalam pembentukan keluarga, perpaduan dan pembangunan masyarakat.

Tuan Dr. Mohd Azhar turut berharap kakitangan wanita di MDHS dapat memainkan peranan yang sama penting dengan golongan lelaki bagi memastikan MDHS terus dapat memberikan perkhidmatan perbandaran terbaik kepada rakyat di Hulu Selangor. Justru itu , beliau menyeru agar kakitangan wanita dapat sentiasa memperbaiki diri dengan meningkatkan ilmu dan kemahiran diri .

ANULAE Cawangan MDHS pada tahun ini turut menyediakan cenderamata kepada semua wanita warga kerja MDHS sempena Sambutan Hari Wanita.

Contact Us