Khamis 20/01/2022 12:11
MENU

Majlis Daerah Hulu Selangor Menyediakan 66 Tong Roro Secara Percuma – Bantu Orang Ramai Lupus Barangan Pukal Sempena Perayaan Aidilfitri Tahun 2021

Tarikh Kemaskini: 03/05/2021

Jabatan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (MDHS) akan mengadakan Program Spring Cleaning Sempena Hari Raya Puasa di kawasan tuan/puan bermula pada 2/5/2021 (AHAD) sehingga 12/5/2021 (Selasa).

Pihak Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) telah menyediakan perkhidmatan tong ‘Roll On Roll Off’ (RORO) bagi memudahkan orang ramai membuang sampah pukal seperti perabot lama dan barangan elektrik iaitu almari, sofa, tilam, katil, peti ais, radio, televisyen, pengecas bateri, telefon bimbit dan sebagainya serta sampah kebun.

Hanya barangan yang mengikut spesifikasi sahaja yang akan dibenarkan untuk dibuang ke dalam tong. Tempoh penempatan tong RORO adalah

4 hari disetiap lokasi yang ditetapkan dan ditarik bila-bila masa sekiranya penuh.

Pihak Majlis berharap agar penduduk memberikan kerjasama dengan membuang sampah pukal tersebut ke dalam tong RORO yang disediakan bagi memudahkan pihak kontraktor membuat kutipan dan menjaga kawasan sekitar agar berada dalam keadaan bersih dan selesa.

Sampah “DOMESTIK” (sisa makanan) adalah DILARANG sama sekali untuk dibuang kedalam tong RORO ini.

Sebarang pertanyaan berhubung perkhidmatan tong RORO, sila hubungi Jabatan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam, MDHS di talian 03-60641050.

Contact Us