Sabtu 29/01/2022 20:59
MENU

Majlis Sambutan Hari Wanita Sedunia 2017

Tarikh Muatnaik: 09/03/2017
Tarikh Kemaskini: 11/08/2021

Majlis Sambutan Hari  Wanita Sedunia 2017 telah diadakan pada 8 Mac 2017 (Rabu) bertempat di Dewan Merdeka Kuala Kubu Bharu. Program ini bermula seawal jam 7 petang dengan kehadiran hampir 300 para wanita dari Pusat Berdaya Wanita (PWB) Kuala Kubu Bharu serta jabatan-jabatan kerajaan Daerah Hulu Selangor.

Turut hadir memeriahkan program ini adala Y.B. Puan Lee Kee Hiong, Ahli Dewan Undangan Negeri Kawasan Kuala Kubu Bharu, Puan Hajah Noraini binti Haji Roslan, SIS., PPT., Yang dipertua Majlis Daerah Hulu Selangor, Puan Rohani binti Adullah, Pengerusi PUSPANITA Daerah Hulu Selangor, Ahli-Ahli Majlis MDHS serta Ketua Jabatan Wanita Daerah Hulu Selangor.

Program dimulakan dengan persembahan tarian, diikuti dengan ucapan aluan oleh Y.B. Puan Lee Kee Hiong, ucapan perasmian oleh Puan Hajah Noraini binti Haji Roslan, SIS., PPT. Seterusnya program lebih meriah lagi dengan Senaman Zumba, Demonstrasi Gubahan Bunga Plastik, Teknik solekan percuma, cabutan nama bertuah serta permainan indoor game.

Program berakhir jam 9.45 malam.

Slot suntikan tanpa janji temu di PPV Dewan Komuniti Serendah akan ditingkatkan kepada 600 sehari berbanding 300 ketika ini.

Sumber: Media Selangor (https://selangorkini.my/2021/08/slot-vaksin-tanpa-janji-temu-di-serendah-ditambah-300-lagi/)

HULU SELANGOR, 4 OGOS: Slot suntikan tanpa janji temu di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Dewan Komuniti Serendah akan ditingkatkan kepada 600 sehari berbanding 300 ketika ini.

Dato’ Menteri Besar berkata langkah itu bagi melancarkan proses suntikan sekali gus melengkapkan kadar vaksinasi di Hulu Selangor yang ketika ini mencatat 60 peratus bagi dos pertama.

Dato’ Seri Amirudin Shari menjelaskan rancangan menambah slot juga sudah dikemukakan Pejabat Kesihatan Daerah Hulu Selangor kepada Badan Bertindak Imunisasi Covid-19.

“Jumlah kehadiran di sini agak tinggi malah setiap hari kira-kira 1,500 dos diberi melibatkan individu yang menerima janji temu di aplikasi MySejahtera serta tanpa janji temu,” katanya.

Beliau yang ditemui selepas meninjau PPV terbabit di sini hari ini turut memuji proses pemberian vaksin yang teratur dan lancar di sebalik kesesakan lalu lintas yang dihadapi.

“Semalam ada khabar kesesakan jalan raya, jadi mungkin perlu ada inisiatif antaranya menyediakan tapak letak kenderaan di padang sekolah berdekatan supaya pengunjung tidak perlu menunggu terlalu lama,” katanya.

Dewan Komuniti Serendah antara 10 PPV terpilih di Lembah Klang untuk pemberian vaksin tanpa janji temu melalui program jangkauan ke kawasan pinggiran Lembah Klang berkuat kuasa 2 Ogos.

Semalam, Menteri Penyelaras Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) Khairy Jamaluddin berkata PPV Serendah menghadapi kekurangan bekalan susulan kehadiran penerima yang ramai.

Contact Us