Ahad 23/01/2022 15:00
MENU

MDHS Laksana Program Food Bank ‘Jom Kongsi Rezeki’ Bersama Pasaraya Segi Fresh Kuala Kubu Bharu

Tarikh Muatnaik: 24/09/2021
Tarikh Kemaskini: 01/10/2021

Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) bersama Syarikat Segi Value Holdings Sdn. Bhd. (Pasaraya Segi Fresh) telah melaksanakan Program Food Bank ‘Jom Kongsi Rezeki’ di bawah inisiatif kerjasama strategik MDHS – Swasta. Program ini merupakan jalinan kerjasama di dalam inisiatif Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) bertujuan meringankan beban dan membantu masyarakat yang terjejas berikutan situasi semasa Covid – 19 khusus di Daerah Hulu Selangor.
Majlis Penyerahan telah disempurnakan oleh Tuan Yang Dipertua Majlis Daerah Hulu Selangor, Yang Berusaha Tuan Mohd Hasry bin Nor Mohd bersama wakil Syarikat Segi Value Holdings Sdn. Bhd. Encik Fong Leong, Senior General Manager dengan disaksikan Orang Besar Daerah Hulu Selangor, YDM Raja Dato’ Muzaffar bin Raja Redzwa bertempat di Pasaraya Segi Fresh Kuala Kubu Bharu pada 24 September 2021 jam 3.00 petang.
Melalui majlis ini, seramai 113 penerima menerima beg makanan yang terdiri daripada barangan basah dan kering antaranya bawang, ubi kentang, sayur-sayuran, mi kuning, kuetiau, kacang tanah, gula merah, buah epal dan buah oren. Semua penerima bantuan ini terdiri dari pelbagai kaum dan bangsa.
Pihak Syarikat Segi Value Holdings Sdn. Bhd. juga telah bersetuju untuk memberi sebanyak 489 beg makanan kepada keluarga yang terjejas di sekitar kawasan Pasaraya Segi Fresh Batang Kali dan Pasaraya Segi Fresh Bukit Sentosa.
Fokus program ini adalah bagi mencapai Matlamat SDGs 1 dan SDGs 2 iaitu Tiada Kemiskinan (No Poverty) dan Kelaparan Sifar (Zero Hunger) selaras komitmen MDHS dalam pelaksanaan Matlamat Pembangunan Mampan (Sustainable Development Goals).

MDHS berharap jalinan kerjasama bersama badan korporat ini dapat berterusan dan diperluaskan pada masa akan datang selaras dengan halatuju MDHS ke arah perbandaran untuk semua.

#selangkahkearahperbandaranHuluSelangor

Contact Us