Khamis 20/01/2022 13:46
MENU

MDHS Terima Empat Ahli Majlis Baharu

Tarikh Kemaskini: 01/05/2021

Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) menerima 4 orang Ahli Majlis baharu pada hari ini berkuatkuasa pada 23 Oktober 2020.

Lantikan oleh Kerajaan Negeri Selangor ini bagi mengisi kekosongan jawatan yang ditinggalkan penyandang terdahulu. Mereka yang dilantik ialah, Fuad Bin Ahmad Naravi (PKR), L Kamalesa Rao a/l Letchimanan (DAP), Norhayati Binti Abu Kasim (DAP) dan Md Johari Bin Halus (Amanah).

Yang Dipertua MDHS, Dr. Mohd Azhar Mohamed Ali dalam kenyataannya berkata “Pelantikan Ahli Majlis yang baharu diharapkan dapat meneruskan kesinambungan perkhidmatan Ahli Majlis terdahulu dan membina hubungan yang baik dan mesra dengan semua pihak agar tugas dapat dilaksanakan dengan baik nanti”.

Katanya lagi, pelantikan sebagai Ahli Majlis secara tidak langsung menjadikan mereka sebahagian dari anggota di bawah pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor dan Majlis Daerah Hulu Selangor yang menggalas tanggungjawab dalam membawa hasrat kepimpinan Kerajaan Negeri “.

“Difahamkan Ahli Majlis yang baharu juga merupakan orang tempatan dan seharusnya tidak ada timbul masalah dari segi peranan Ahli Majlis di peringkat masyarakat yang menjadi sebagai pemudah cara dalam menyampaikan maklumat dan perantara antara MDHS dan warga Hulu Selangor”, katanya.

Mengulas lanjut, Dr. Mohd Azhar berkata , komposisi Ahli Majlis yang berintegriti ini diharapkan dapat terus berkhidmat untuk menjalankan amanah dan tanggungjawab yang diberikan dengan penuh komited tanpa mengira ideologi parti politik.

Contact Us