Selasa 25/01/2022 10:33
MENU

MDHS terima sumbangan 30,000 sarung tangan dan 3,000 topeng muka

Tarikh Kemaskini: 02/05/2021

Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) menerima sumbangan 30,000 sarung tangan dan 3,000 topeng muka daripada JR Engineering and Medical Technologies (M) Sdn. Bhd semalam untuk digunakan petugas barisan hadapan Majlis.

Sumbangan disampaikan oleh Pengarah Urusan JREMT, Ganesan Subramaniam kepada Pengarah Jabatan Perbendaharaan MDHS, Shaiful Rizza Hj. Piamin sebagai satu inisiatif tanggungjawab sosial (CSR) kepada petugas barisan hadapan Majlis di ibu pejabat MDHS di Kuala Kubu Bharu.

Sumbangan ini akan diagihkan kepada kakitangan MDHS terutama barisan hadapan yang selalu berurusan dengan awam. Mereka ini merupakan golongan yang paling berisiko tinggi yang terdedah dengan virus ini.

Walaupun bilangan kes penyakit maut ini semakin hari menunjukkan penurunan yang positif, namun virus ini masih aktif dan orang ramai dinasihatkan agar terus mengamalkan langkah-langkah pencegahan bagi tujuan keselamatan.

Pemberian sumbangan ini merupakan satu inisiatif yang baik dan harus dicontohi oleh agensi yang lain sebagai tanda penglibatan selain membuktikan keprihatinan terhadap terhadap petugas barisan hadapan yang terdedah kepada penyebaran wabak.

Pihak Majlis berbesar hati menerima sumbangan yang sedemikian dan merakamkan ucapan terima kasih atas sumbangan itu yang disifatkan sangat bermakna kepada barisan hadapan MDHS sebagai langkah berjaga-jaga dalam memerangi wabak COVID-19 yang masih lagi melanda negara kita.

Pihak majlis menyeru mana-mana agensi sama ada orang perseorangan dan syarikat korporat agar sama-sama tampil membantu daripada pelbagai segi agar bantuan segera dapat disalurkan kepada mereka yang memerlukan.

Contact Us