Sabtu 29/01/2022 20:33
MENU

Program Hari Alam Sekitar Negara Peringkat Daerah Hulu Selangor dengan kerjasama STANCO Alam Sekitar Negeri Selangor, Jabatan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (JPSPPA) MDHS dan Jabatan Alam Sekitar UPM

Tarikh Muatnaik: 18/11/2019
Tarikh Kemaskini: 11/08/2021

Program Hari Alam Sekitar Negara Peringkat Daerah Hulu Selangor dengan kerjasama STANCO Alam Sekitar Negeri Selangor, Jabatan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (JPSPPA) MDHS dan Jabatan Alam Sekitar UPM.

Tarikh: 16 November 2019 (Sabtu)
Masa: 8.00 pagi – 1.00 tengah hari
Tempat: Dewan Orang Ramai Hulu Bernam

Program ini dianjurkan sebagai satu platform untuk memberi kesedaran kepada orang ramai tentang kepentingan menjaga alam sekitar. Pelbagai aktiviti dijalankan sebagai wadah engangement antara pihak berkuasa tempatan bersama masyarakat. Melalui pembentangan kajian yang telah dilakukan oleh Jabatan Alam Sekitar UPM ke atas Sungai Bernam dan Sungai Inki, masyarakat dapat mengetahui status sungai disekitar mereka dan cara memeliharanya.

Majlis telah dirasmikan oleh Wakil Pejabat Parlimen Hulu Selangor En. Low Chun Yong bersama En. Rajakumar A/L Bathumalai (Ahli Majlis Kawasan) dan En. Mohd. Shaiful Rizza b. Hj. Piamin, (Penolong Setiausaha MDHS) yang dihadiri oleh wakil-wakil penduduk setempat, barisan Ahli Majlis MDHS serta Pengarah Jabatan MDHS.

Diharap dengan adanya program ini dapat memberi manfaat kepada semua masyarakat setempat tentang pentingnya menjaga alam sekitar terutamanya sungai kita kerana Daerah Hulu Selangor sebagai pembekal air mentah.

Contact Us