Khamis 27/01/2022 04:29
MENU

Program Hari Tanpa Kenderaan Hulu Selangor (September 2018)

Tarikh Muatnaik: 22/09/2018
Tarikh Kemaskini: 11/08/2021

22 September 2018 (Sabtu).

Program Hulu Selangor Tanpa Kenderaan pada kali ini yang bertemakan Cintai Alam Sekitar telah dihadiri seramai 1000 pengunjung.
Program tersebut telah dirasmikan pelepasan oleh Tuan Shukri bin Mohamad Hamin (YDP MDHS) bersama Y.D.M. Raja Muzaffar bin Raja Redzwa (Orang besar Daerah) serta barisan Ahli Majlis MDHS.
Pelbagai acara sampingan telah diadakan semasa peserta melalui laluan tersebut antaranya susun nut besi, timbang bola, baling gelung, hiburan busker jalanan, aktiviti berkuda, aktiviti kasut roda, senaman aerobik, mini zoo serta banyak lagi acara.
Tuan YDP juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada penyumbang-penyumbang bagi program EcoFreeMarket Hulu Selangor yang telah mendapat sambutan yang begitu baik pada kali ini serta tidak lupa juga kepada Jabatan-jabatan Kerajaan Daerah yang turut sama memeriahkan lagi program ini.
Kita juga telah melakar sejarah bersama pada hari ni atas anjuran serentak bersama bandaraya dunia iaitu London, Washington DC , Barcelona, Perth dan lain-lain sempena program World Carfreeday pada 22 September hari ini.

Contact Us