Khamis 27/01/2022 04:40
MENU

Sesi Suara Bandar Bersama Agensi Kerajaan, Pengusaha Inap Dusun, Hotel, Hotel Bajet dan Kemudahan Pelanconggan Hulu Selangor Berkenaan Corona Virus (Covic-19)

Tarikh Kemaskini: 02/05/2021

Tarikh: 13 Mac 2020 (Jumaat)
Masa: 9.00 pagi
Tempat: Dewan Serbaguna dan Kompleks Sukan, Kuala Kubu Bharu

Taklimat ini merupakan inisiatif Majlis Daerah Hulu Selangor bersama Pejabat Kesihatan Daerah Hulu Selangor bagi memberi gambaran sebenar kepada semua yang hadir berkenaan masalah penularan wabak Corona Virus di Malaysia. Peserta juga turut didedahkan dengan kaedah-kaedah sebenar untuk mengelak dan mengurangkan penularannya.

Taklimat telah disampaikan oleh Dr. Nurul Haniza Mohd. Yusof, Ketua Unit Kawalan Berjangkit, Pejabat Kesihatan Daerah Hulu Selangor. Turut Hadir pada sesi taklimat tersebut adalah Dr. Siti Rohana Saad, Pegawai Kesihatan Daerah Hulu Selangor, Awaluddin Zakaria, Setiausaha MDHS dan Mazalan Zainuddin, Ketua Penolong Pegawai Daerah Hulu Selangor.

Seramai 150 peserta yang hadir juga turut dibekalkan penutup muka percuma sebagai langkah menangani penyakit berjangkit ini.

Pihak Majlis berharap, dengan taklimat yang diadakan ini pengusaha-pengusaha dapat memahami penyakit berjangkit Covid 19 dan kaedah-kaedah menangani tetamu atau orang berisiko yang berkunjung ke premis masing-masing.

Contact Us