Ahad 23/01/2022 13:36
MENU

Upacara Angkat Sumpah Jawatan Yang Dipertua dan Ahli Majlis Majlis Daerah Hulu Selangor

Tarikh Kemaskini: 01/05/2021

Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) menyambut ketibaan Yang Dipertua MDHS yang ke-8 iaitu Yang Berbahagia Tuan Dr. Mohd Azhar bin Mohamed Ali bertempat di Dewan Merdeka, Kuala Kubu Bharu pada 3 Julai 2020.

Ketibaan Tuan Yang Dipertua telah disambut dengan tabik hormat oleh Penguatkuasa MDHS dan diteruskan dengan Majlis Upacara Angkat Sumpah Jawatan Yang Dipertua dan Ahli Majlis MDHS yang baharu.

Pelantikan Dr. Mohd Azhar adalah bagi menggantikan mantan YDP MDHS, Shukri Mohamad Hamin yang telah berpindah ke Pejabat Tanah dan Daerah Gombak sebagai Pegawai Daerah di sana.

Upacara angkat sumpah telah disaksikan oleh Yang Dimuliakan Raja Dato’ Muzaffar bin Raja Redzwa, Orang Besar Daerah Hulu Selangor, Awaluddin bin Zakaria, Timbalan YDP MDHS, Ahli-ahli Majlis, Pengarah-pengarah dan Ketua Jabatan serta kakitangan MDHS.

Dr. Azhar berkata, “Fokus utama yang akan diberikan adalah pembangunan di daerah ini. Hulu Selangor adalah sebuah daerah yang besar. Dari keseluruhan peratusan guna tanah semasa, hanya 47 peratus sahaja yang baru digunakan dan selebihnya masih kawasan hutan”.

“Walau pun telah wujud bandar-bandar baharu seperti Bandar Sungai Buaya, Bukit Beruntung, Bukit Sentosa dan terbaharu adalah di Hulu Bernam, namun kawasan-kawasan ini masih perlu dimajukan dan dibangunkan”, katanya lagi.

Tambahan beliau,“kebanyakan pemaju telah beralih ke daerah pinggiran, MDHS perlu ambil kesempatan untuk menarik pelabur-pelabur untuk masuk ke Daerah Hulu Selangor dan membangunkan daerah ini”.

Di dalam acara yang sama, MDHS turut menerima 2 orang Ahli Majlis Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Selangor yang baharu dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) iaitu Puan Lim Poh Kuan dan Puan Salmah binti Ali berkuatkuasa 1 Ogos 2020 sehingga 21 Disember 2022.

Kami warga MDHS mengucapkan tahniah dan selamat datang kepada Tuan YDP dan Ahli Majlis yang baharu. Semoga dibawah pentadbiran YDP yang baharu ini, MDHS akan lebih cemerlang dan mutu perkhidmatan dapat ditingkatkan dalam memberikan perkhidmatan berstatus perbandaran kepada awam.

Contact Us